International conferences

Events

World Homeopathy Day, April 10, 2022

“Hahnemann to Sankaran – Evolution or Revolution?”

Free event on Zoom, with Ana Klikovac PhD as an invited speaker for the event.

Exciting discussion with Great homeopaths of our time and see what they gained from Dr Sankaran’s contribution

Synergy Homeopathic, 2022.


Past events

Inspired by the highly acclaimed Links Conference (Heidelberg), the Meeting Point Conference (London), and the Homeopathy One Conference (Bruges),

Synergy Homeopathic hosted an event:

An ONLINE conference via Zoom, November 6 – 11, 2020

Find out more!

Seven renowned homeopaths came together to share their different approaches.

A Bonus Session on Thursday, November 5, 2020:

Hidden Secrets of Using Homeopathic Software

Moderated by Massimo Mangialavori, Rajan Sankaran, Paresh Vasani…and others

For more information visit the Conference website!

Read more about the Conference at: www.synergy-of-approaches.com

REGISTER HERE

Local organiser: Ana Klikovac, Ph.D., ASHUH company, Annah Centre for Homeopathy and Support of Health

For more information contact the organiser Ana Klikovac, Ph.D. at info@ashuh.hr

Stay tuned to www.annah.hr!


ODRŽANI SEMINARI:

Međunarodni simpozij
HOMEOPATIJA I PRIRODNE METODE U SPORTU

Zagreb, 2.12.2019., od 13 do 18h

Hotel Antunović Zagreb

Na Simpoziju je izlaganje održala Klaudija Bubalo, poznata hrvatska rukometašica i reprezentativka te dobitnica Državne godišnje nagrade za sport „Franjo Bučar” u 2019. godini, najvišeg priznanja koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj.

Program Simpozija:

PREDAVAČ I TEMA:

 • 13,00-13,10 – dr. sc. Ana Klikovac: Pozdrav i otvorenje Simpozija
 • 13,10-13,40 – Jelena Polić, mag. pharm.: Homeopatija – lijek ili placebo?
 • 13,40-14,10 – Klaudija Bubalo, direktorica RK Lokomotiva: Iskustva u primjeni homeopatije u francuskom klubu
 • 14,10-14,40 – dr. Slavica Todorović, homeopatkinja: Koristi od primjene homeopatije za sportaše
 • 14,40-15,10 – PAUZA
 • 15,10-15,40 – Dušana Tanasić, mag. pharm.: Važnost Schuesslerovih soli za sportaše
 • 15,40-16,10 – Mojca Slodej Kušlan, mag. pharm.: Bachove kapi – slovenska iskustva u primjeni
 • 16,10-16,40 – dr. sc. Ana Klikovac: Buteyko metoda disanja za sportaše
 • 16,40-17,00 – PAUZA
 • 17,00-18,00 – PANEL RASPRAVA:
 • 17,00-17,30 – Klaudija Bubalo, Nataša Kolega, Jan Flegar, dr. sc. Ana Klikovac: Koristi od primjene homeopatije i srodnih metoda za sportaše i trenere
 • 17,30-18,00 – dr. sc. Ana Klikovac, Jelena Polić, mag. pharm., Dušana Tanasić, mag. pharm., Mojca Slodej Kušlan, mag. pharm.: Pitanja i odgovori

Voditeljica i moderator panel rasprave: dr. sc. Ivana Božović

Simpozij je bio iznimna prilika da sudionici od relevantnih stručnjaka saznaju više o homeopatiji i srodnim prirodnim metodama, a posebno su od prisustvovanja izlaganju imali koristi:

 • profesionalni sportaši
 • rekreativni sportaši
 • treneri
 • roditelji djece koja se bave sportom
 • liječnici, fizioterapeuti i svi oni koji rade sa sportašima
 • farmaceuti i liječnici koje zanima homeopatija i njezina primjena u sportu
 • savjetnici u području alternativnih metoda liječenja koji rade sa sportašima
 • svi oni koje zanima primjena homeopatije i ostalih prirodnih metoda u sportu

Brošuru za Simpozij možete preuzeti ovdje: Annah letak Simpozij homeopatija i sport


Foto galerija:DETALJNIJE O SPORTAŠIMA GOVORNICIMA NA SIMPOZIJU: 

Klaudija Bubalo poznata je hrvatska rukometašica i reprezentativka te rekorderka po broju golova (769) za hrvatsku reprezentaciju. Dobitnica je Državne godišnje nagrade za sport “Franjo Bučar” u 2019. godini, koja je najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj.

U francuskom ženskom rukometnom klubu Metz je prema glasovima navijača i kluba bila izabrana među tri najbolje srednje vanjske igračice svih vremena, a s tim je klubom osvojila francusko prvenstvo i kup.

Klaudija Bubalo nam je prenijela svoje dojmove o korištenju homeopatije u francuskom sportu, kao i dojmove o korištenim uslugama savjetovanja u Annah centru:

Homeopatiju sam upoznala ’98. godine dolaskom u Francusku, potpisom profesionalnog ugovora sa francuskim rukometnim prvakom Metzom. Kako je doping kontrola u Francuskoj 24-satna, što znači da u bilo koje doba dana i noći možeš biti podvrgnut kontroli, vrlo je rigorozna kontrola medikamenata koji se koriste od strane klupskog liječnika. Kad bi imala neke tegobe (glavobolja, zubobolja, prehlada ili bilo kakav drugi zdravstveni problem) uvijek smo se morali javiti klupskom liječniku koji bi nas pregledao, a ako on nije mogao riješiti problem, upućivao bi nas liječniku koji je bio upozoren da smo vrhunski sportaši radi davanja lijekova, ako je bilo potrebe. Nebrojeno puta sam dobila kuglice za koje u to vrijeme nisam ni znala da su to homeopatski pripravci. Liječnik bi odvrtio par kuglica i stavila bi ih pod jezik i to je bilo to.
Tek kad sam sam se vratila u Zagreb i postala majka, za neke sam zdravstvene tegobe potražila pomoć homeopata. Tada sam shvatila da homeopatiju jako dugo poznajem i da mi je već pomagala, a da nisam ni znala da sam je koristila.

Nastavila sam koristiti homeopatiju sve ove godine, tako da su moja djeca odrastala uz prirodne pripravke.

Danas se za sve savjete obratim u Annah, a homeopatiju koristimo svi u kući.

I za to HVALA Annah!” KLAUDIJA BUBALO


Nataša Kolega jedna je od najpoznatijih hrvatskih rukometašica. Za jugoslavensku i za hrvatsku reprezentaciju ukupno je odigrala 184 utakmice.

Nastupala je 1988. na Olimpijskim igrama u Seulu, a 1990. je na svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji osvojila srebro. S hrvatskom seniorskom reprezentacijom osvojila je srebro na Mediteranskim igrama 1997. godine.

Danas je trenerica rukometnog kluba Lokomotiva, a u formi je između ostalog održava i homeopatija, o čemu nam je Nataša napisala sljedeće:

Nakon duge i naporne sportske karijere moje tijelo ostalo je iscrpljeno i umorno. Ritam života i svakodnevni stresovi iscrpljivali su me još i više. Trudila sam se zdravom prehranom i koliko toliko zdravim načinom života olakšati svoju svakodnevnicu. Međutim, svakog dana je bilo sve teže i teže…

Onog dana kad sam upoznala Anu i posjetila Annah, nakon savjetovanja sam shvatila što želim. Moje zdravlje i kvalitetan život je nešto najvažnije u mom životu. Više nema umornih jutra, iscrpljujućih dana i neprospavanih noći. Imam svoj mir, spokojstvo i ono što mi je najvažnije – dobar san.

Još jednom veliko Vam hvala.” NATAŠA KOLEGA


Martina Šarec, trenerica je borca Taekwondo kluba Bistra Jana Flegara, koji je osvojio u rujnu 2019. na Europskom prvenstvu u Španjolskoj titulu viceprvaka Europe u konkurenciji kadeta do 37 kilograma. Jan i njegova trenerica Martina već su nekoliko godina na Annah programu za sportaše te redovito koriste homeopatiju, Bachove kapi i druge prirodne pripravke za treninge i natjecanja.

Trenerica Martina izrazila nam je svoje dojmove s natjecanja:

Nakon nekoliko dana, kad su nam se slegli osjećaji nakon Europskog prvenstva na kojem je naš Jan Flegar osvojio srebrnu medalju, mogu Vam iskreno reći da su nam Bushove i Bachove kapi bile od velike pomoći. Trenerski posao, mada to nije posao nego moj način života, je izrazito stresan, a kada se još nađete u finalu Europskog prvenstva, adrenalin je na vrhuncu. Bachove i Bushove kapi su nam omogućile da smo ovaj pozitivni stres lakše podnijeli. Veliki je ponos i sreća kad nam se trud isplatio nakon napornih treninga i odricanja i taj smo osjećaj  mogli istinski doživjeti jer nervoze nije bilo. Hvala Vam u Janovo i moje ime što ste nam vjerna podrška.” MARTINA ŠAREC“Metoda 8 polja u homeopatiji”

Trodnevni seminar Dr. Rajana Sankarana, 4.-6. svibnja 2019.

Annah centar za homeopatiju i potporu zdravlju orgnizirao je prvi seminar dr Rajana Sankarana u Hrvatskoj!

Dr Sankaran je jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za homeopatiju, a u Zagrebu je po prvi puta održao seminar od 4.-6. travnja 2019. godine, u Hotelu Panorama Zagreb.

Dr Sankaran je na seminaru prezentirao svoje najnovije dostignuće u analiziranju i rješavanju slučajeva u homeopatiji – metodu 8 polja!

Polaznici su naučili od kreatora ove metode kako povećati stopu uspješnosti u rješavanju slučajeva klijenata te kako pristupiti teškim slučajevima u homeopatiji.  

Ovaj je seminar u svibnju 2019. bio prilika vidjeti dr. Rajana Sankarana uživo tijekom njegove prve posjete Zagrebu!

Dr Sankaran u Annah centru

Zašto bi trebali učiti „Metodu 8 polja u homeopatiji“?

Metoda 8 polja u homeopatiji je najnovije dostignuće dr. Sankarana, kao preciznije sredstvo za analizu slučajeva, putem koje se dolazi do najprikladnije homeopatske remedije za klijenta te se postižu konzistentni rezultati u homeopatskoj praksi.

Metoda 8 polja u homeopatiji omogućava homeopatu da sagleda sve informacije dobivene od klijenta kao slike jedne homeopatske remedije putem klasifikacije u osam polja, odnosno aspekata. Homeopat razmatra različite aspekte i pronalazi poveznicu koja spaja sve te aspekte. Ovom se metodom dolazi do konzistentnih rezultata u slučajevima, jer ova metoda smanjuje na minimum mogućnost odabira neodgovarajuće homeopatske remedije za klijenta.

Što ćete naučiti putem ove metode?

 • Kako analizirati slučaj primjenom Metode 8 polja.
 • Kako postići konzistentne rezultate u vašoj homeopatskoj praksi
 • Kako spriječiti pogreške tijekom analize slučaja, radi predrasuda ili razmatranja nepotpunih informacija
 • Kako odabrati ispravnu homeopatsku remediju za slučaj

Dostupna literatura u Annah…

Pročitajte najnoviju knjigu dr Rajana Sankarana, “Exact, Complete, Depth” u kojoj se objašnjava primjena Metode 8 polja u homeopatiji, uz praktične slučajeve.

Pročitajte knjigu dr Sankrana “The Art of Follow-up”, u kojoj govori o načinu izvođenja kontrolnih konzultacija u homeopatiji.

Kontaktirajte Annah centar ako želite kupiti ove knjige!

Knjige su dostupne za kupnju u Annah centru.

O dr. Rajanu Sankaranu

Dr. Rajan Sankaran svjetski je poznati homeopatski liječnik, mislilac, učitelj i pisac homeopatskog sustava liječenja. Diplomirao je sa zlatnim počastima na Homeopatskom medicinskom koledžu u Mumbaiju. Poslijediplomski studij završio je na Sveučilištu Aurangabad. Dr. Sankaran poznat je po svojim revolucionarnim idejama i vizionarskim načinima razmišljanja te su njegovi duboki uvidi u velikoj mjeri utjecali na razmišljanje i djelovanje homeopata današnjeg vremena. Njegov je veliki doprinos homeopatiji detaljna klasifikacija remedija unutar periodnog sustava minerala te rad s kraljevstvima i podkraljevstvima kod biljaka i životinja. Kod klijenta se po metodi osjeta traga za pronalaskom vitalnog osjećaja te dr. Sankaran govori o sedam razina iskustava unutar čovjeka. Njegove ideje i spoznaje te stil podučavanja i pisanja čine ga vrlo popularnim učiteljem među homeopatima diljem svijeta. Njegovi seminari i predavanja održavaju se u brojnim zemljama svijeta, kao i u Indiji. Zahvaljujući doprinosu dr. Sankarana Indija je omiljena destinacija homeopata te se smatra zemljom napredne homeopatije.

Dr. Rajan Sankaran napisao je mnogo knjiga, a mnoge od njih prevedene su na brojne svjetske jezike i predstavljaju svakodnevnu inspiraciju ljudima diljem svijeta. Neke od knjiga dr. Sankarana su:

 • Elementi homeopatije (The Elements of Homoeopathy)
 • Duh homeopatije (The Spirit of Homoeopathy)
 • Supstanca homeopatije (The Substance of Homoeopathy)
 • Duša remedija (The Soul of Remedies)
 • Sustav homeopatije (The System of Homoeopathy)
 • Osjeti u homeopatiji (The Sensation in Homoeopathy)
 • Uvid u biljke (1, 2, 3) (An Insight into Plants (Vols 1, 2, and 3))
 • Sankaranove sheme (Sankaran’s Schema)
 • Struktura – iskustva s mineralnim kraljevstvima (Structure ‒ Experiences with the Mineral Kingdom, Vols 1 and 2)
 • Osjet ‒ redefiniran (Sensation Refined)
 • Opstanak ‒ mekušci (Survival ‒ The Mollusc)
 • Opstanak ‒ reptili (Survival ‒ The Reptile (Vols 1 and 2))
 • Sinergija u homeopatiji (The Synergy in Homoeopathy)
 • Umijeće kontrolnih konzultacija (The Art of Follow-Up)
 • Preciznost, potpunost, dubina (Exact, Complete, Depth)
Mission and vision | Why Annah? | Disclaimer | Privacy and cookies | Terms of use | Code of Ethics
Annah Center